» Skopolering
ENGSWEEST

Skopolering

Tillbehör som behövs för att polera skor:
ett par tunna handskar (gummi, textil);
några linnedukar;
tandborste;
skoblock;
skokräm, färglös och med färg. Vi rekommenderar olika typer av „Kriuks“ skokräm.

Steg ett. Ta färglös skokräm med tandborsten och applicera kräm till skons omkrets, borsta randen mellan sulan och ovanlädret.

Steg två. Först torka av gammal skokräm. Ta duken runt ena fingret, dämp den i färglös skokräm och torka bort gammal skokräm snabbt från hela skon.

Steg tre. För att göra skor vattentäta applicera ett lager av färglös skokräm på skon. Ta duken runt två fingrar, dämp duken i färglös skokräm. Stryk hårt i cirklar och massera kräm in i lädret. Det stänger skinnporer.

Steg fyra. Slutbehandling betyder polering av skon. Dämp duken och ta den runt två fingrar. Ta skokräm av den färg du behöver och rör duken i cirklar på läderutan, en bit i taget. Sedan spreja några droppar av vatten på skon. Trumma lätt duken med skokräm och polera varsamt till skon har fått glans.

Steg fyra rekommenderar vi att göra gradvis, en bit i taget, och röra duken i cirklar, tills man kommer tillbaka till punkten där man började att polera skon.

Steg fem. Torka hela skon med en ren duk. Om du har gjort ett bra jobb, blir duken nästan ren, eftersom nästan all skokräm är polerad in i lädret.

Copyright © 2018 Kriuks • All rights reserved • Kriuks® and the Kriuks logo are registered trademarks • Up